Veiligheid en bereikbaarheid Geesterweg en Middelweg

Veiligheid in het verkeer is belangrijk voor de gemeente Uitgeest. We verbeteren in oktober een aantal drukke en onduidelijke verkeerspunten.

Zichtbaarheid

Om op korte termijn de veiligheid op de kruising Geesterweg/Prinses Beatrixlaan te vergroten, pakken we de zichtbaarheid van het zebrapad aan. Er komen eind oktober nieuwe verkeersborden met betere verlichting. Dit geldt ook voor de kruising Geesterweg/Jacoba van Beierenlaan. 

Het zebrapad bij de doorsteek naar de Zienlaan krijgt een hele nieuwe mast met verkeersborden en verlichting. Het vervangen en plaatsen van deze verkeersborden is een wens vanuit bewoners en het gemeentebestuur, zodat de veiligheid van voetgangers de komende donkere dagen snel verbetert.

Kruising Geesterweg - Prinses Beatrixlaan

In 2025/2026 wil de gemeente op de kruising van de Geesterweg met de Prinses Beatrixlaan een rotonde aanleggen om de hele verkeerssituatie te verbeteren. Voorbereidingen hiervoor zijn ondertussen gestart. De nieuw geplaatste oversteekborden kunnen dan hergebruikt worden.

Middelweg

Daarnaast voeren we op en rond de Middelweg een aantal werkzaamheden uit op verzoek van betrokken inwoners en ondernemers:

  • Op de Middelweg, ter hoogte van het Bollenhof (Dekamarkt), passen we de verkeersborden aan. Hierdoor is het voor verkeer vanuit het Bollenhof duidelijker dat er eenrichtingsverkeer geldt op de Middelweg.
  • Op de kruising Middelweg met de Prinses Beatrixlaan plaatsen we een herhalingsbord 30 km/u zone om weggebruikers op de bestaande maximumsnelheid te wijzen.
  • Tijdens de nieuwbouw aan de J.E. de Witstraat is er veel parkeeroverlast geweest op de Middelweg. Voor de werkzaamheden aan de kruising is het parkeerverbodsbord weggehaald. Deze verkeersborden plaatsen we terug op 10 en 11 oktober. Vanaf maandag 14 oktober zal handhaving weer gaan controleren op het parkeerverbod op de Middelweg tussen de Tulpstraat en de J.E. de Witstraat.