Openbare bijeenkomst over bestuurlijke toekomst op 30 september

Op 30 september organiseert de gemeenteraad een openbare bijeenkomst voor inwoners, ondernemers en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties in Uitgeest. Onderzoeksbureau Necker licht de resultaten toe van het onderzoek naar de bestuurskracht van de gemeente Uitgeest.

Ook bespreken ze de argumenten en overwegingen bij elk van de 3 bestuurlijke toekomstscenario’s. U kunt dan vragen stellen en de gemeenteraad aandachtspunten meegeven.

Aanmelden bijeenkomst

De openbare bijeenkomst is op maandag 30 september om 19.30 uur in het gemeentehuis van Uitgeest (Middelweg 28). De bijeenkomst duurt tot ongeveer 22.00 uur. 

U bent van harte uitgenodigd om bij deze openbare bijeenkomst aanwezig te zijn. Graag ontvangen wij vooraf uw aanmelding in verband met de organisatie van de bijeenkomst.

Aanmelden kan via griffie@uitgeest.nl

Onderzoek naar 3 scenario's

De gemeenteraad van Uitgeest heeft het afgelopen halfjaar onderzoek laten doen naar de bestuurskracht van de gemeente en 3 bestuurlijke scenario’s voor de toekomst van Uitgeest. Het gaat om de volgende 3 scenario’s: 

  • Uitgeest blijft zelfstandig en onderdeel van de BUCH. 
  • Uitgeest blijft zelfstandig én krijgt een zelfstandige ambtelijke organisatie.
  • Uitgeest fuseert met een andere gemeente. 

De resultaten van het onderzoek zijn uitgewerkt in een rapport. De inbreng van bijna 1.000 inwoners is in dit onderzoek betrokken. De resultaten vindt u op de pagina Toekomst van Uitgeest; daar staat ook een notitie waarin de 3 scenario’s zijn uitgewerkt.

De gemeenteraad wil inwoners, ondernemers en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties informeren over de uitkomsten. Voor elk scenario kunt u ook aandachtspunten meegeven aan de gemeenteraad. 

Besluit over bestuurlijke toekomst in 2025

Besluitvorming over de bestuurlijke toekomst van Uitgeest vindt begin 2025 plaats. De gemeenteraad wil dan een principebesluit nemen over het voorkeursscenario. 

Dit scenario wordt vervolgens uitgewerkt, voordat een definitief besluit kan worden genomen. Ook in dat proces betrekt de gemeenteraad de inwoners van Uitgeest.